Доповідь на тему “Песець”

Песець відноситься до сімейства хижих ссавців, та ще й псових. Він є єдиним представником свого роду. Багатьом він може нагадати лисицю.

Тіло його становить всього сімдесят п’ять сантиметрів, але лапи у нього дуже короткі. Хвіст становить близько п’ятдесяти двох сантиметрів. Шерсть у нього м’яка і пухнаста. За забарвленням можна розділити два види. Один вид білий, а другий вид блакитний.

У літню пору він забарвлюється в сірувато-бурий колір. Якщо песець має блакитне забарвлення, то взимку він димчасто-сірий. Зазвичай даний звір линяє два рази в рік. Морда має коротку форму і загострену.

Зазвичай дані звірята заселяються по три сім’ї. Постійного житла у них ніколи немає, і тому вони постійно кочують і постійно шукають собі і своїй родині прожиток. Але коли потрібно виводити потомство вони повертаються на те місце, де жили раніше. Найбільше їм подобається селитися в тому місці, де знаходиться дуже багато каменів і де м’яка земля. Камені допомагають захищати житло від розкопування або попадання в нього інших звірків. Житло вони розкопують до того рівня, коли взимку промерзає земля. Також поруч з житлом завжди повинна знаходитися вода.

Зазвичай самка виношує своїх дитинчат протягом п’ятдесяти семи днів. Песці можуть їсти практично все. У їх раціон включено близько ста двадцяти п’яти різних видів тварин і близько двадцяти п’яти різних рослин. У літній період часу песці збирають їжу для харчування взимку.

Зазвичай песці живуть парами, а можуть розійтися тільки в зимовий період і то для того щоб добути для сім’ї прожиток. Коли самка виношує потомство, то на час перестає діставати їжу і тепер про неї починає піклуватися самець. У зимовий час багато песці намагаються ходити по п’ятах за білими ведмедями, адже за ними залишається їжа, а песці її доїдають.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Хімізм дихання