Доповідь на тему “Коала”

Коала відноситься до представника австралійської фауни. Багато людей, коли дивляться на них, представляють перед собою м’яких плюшевих ведмедів, які так люблять і дорослі і діти. Багато хто думає, що вони схожі з ведмедем, а ось по-справжньому коали відносяться до сумчастих.

Про них дізналися багато років тому і жила вона тоді в Блакитних горах. У коали є дуже навіть цікава і смішна зовнішність. Мордочка у них широка, а ось очі дуже навіть маленькі. Вушка завжди насторожені і завжди готові відчути небезпеку на себе. Ніс у них трохи загнутий. А шерсть м’яка і пухнаста. Вона постійно сидить на дереві і оглядає околиці з різних сторін. Вага її становить всього п’ятнадцять кілограмів. Хвоста у них немає.

Якщо їх налякати, то вони дуже голосно заплачуть, і цей плач буде нагадувати плач дитини. А ось для того щоб попередити інших коал, вона дуже голосно починає кричати. Самок завжди народжується більше, ніж самців, так уже розпорядилася природа і з цим нічого не можна зробити.

Розмножуються вони один раз на два роки. Вагітність триває всього тридцять днів. Їдять вони зазвичай листям евкаліпта. Звичайно ж, вони їдять не всі листи, а тільки деякі з них. Якщо на вулиці дуже жарко, то вони вибирають тільки ті листи, які знімають запалення і жар. За добу вони можуть з’їсти близько кілограма різних листя. Воду вони не п’ють. У деяких листах є вода.

У самки є невеликих розмірів сумка, яка знаходиться ззаду. Усередині даної сумки знаходиться два соска, які смокчуть дитинчата. Дитинча народжується всього шість грам. Вага тіла становить близько дев’ятнадцяти міліметрів. Дитинча дуже швидко росте і тому приблизно до 6 місяців зростання його становить вісімнадцять сантиметрів. Через деякий час він залишає сумку своєї матері, коли йому виповнюється один рік.

Найбільше на світі коалам подобається подорожувати і гратися в нічний час. Крім цього вони зайвий раз їм ліньки ворушитися або щось робити. Якщо їх не турбувати, то вони можуть проспати близько двадцяти годин. Також вони вміють чудово плавати.

Завдяки чіпким і міцним нігтям вони схоплюються за дерево і можуть так провисеть дуже довго. У них тільки на великому пальці немає кігтя. Якщо порівняти відбиток руки з рукою людини, то вони дуже сильно схожі.

З кожним роком кількість тварин стало дуже сильно скорочуватися і для того щоб даний вид зовсім не зник була введена заборона на їх полювання.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Доповідь про ведмедів