Доповідь на тему “Білий ведмідь”

Полярний ведмідь (Ursus maritimus), також званий білим ведмедем і морським ведмедем, мешкає на територіях арктичного регіону. Він проходить величезні відстані на великих пустельних просторах, як правило, на дрейфуючих океанських крижинах, в пошуках тюленів, які вважаються його головною здобиччю. Білий ведмідь є найбільшим і найсильнішим м’ясоїдних тварин на суші. Він не має природних ворогів і не боїться людей, що робить його надзвичайно небезпечним тваринам.

Полярні ведмеді кремезні, з довгою шиєю, щодо маленькою головою, короткими округлими вухами і коротким хвостом. Самець білого ведмедя набагато більше самки і важить він приблизно від 410 до 720 кг (від 900 до 1600 фунтів). Зростає полярний ведмідь приблизно до 1,6 метра (5,3 фута) і 2,2-2,5 метра в довжину. Довжина хвоста 7-12 см (3-5 дюймів). Сонячне світло проходить крізь товстий хутро, його тепло поглинається чорною шкірою ведмедя. Під шкірою знаходиться шар ізоляційного жиру. Широкі ноги мають волосисті підошви, які призначені для захисту та ізоляції, а також для полегшення руху по льоду, так само як і нерівна шкіра на підошвах ніг, що допомагає запобігти ковзанню. Сильні, гострі кігті важливі для при русі білого ведмедя крізь сніги і льоди, а також для вбивства видобутку.

Білі ведмеді, як правило, самотні і в переважній більшості м’ясоїдні, харчуються, в основному, нерпа, морськими зайцями, а також іншими ластоногими. Полярні ведмеді воліють льоди, які схильні до періодичних руйнувань з – за вітрів і морських течій, оскільки саме ці переломи грають вирішальну роль в наданні Нерпа води і повітря, що робить їх ще більш уразливими перед білими ведмедями. Оскільки видобуток полярних ведмедів складається з представників арктичних вод, вони – чудові плавці. Під час плавань полярний ведмідь використовує тільки свої передні кінцівки. Вони також можуть спокійно споживати мертву рибу, туші мертвих китів і є сміття біля населених пунктів.

Люди викликають загибель більшості білих ведмедів внаслідок полювання і знищення цих тварин поблизу поселень. На них полюють особливо представники інуїтів через шкур, сухожилля, жиру і плоті. Хоча м’ясо полярного ведмедя і вживається в їжу, печінка є неїстівної і часто отруйною через високий вміст вітаміну А в її складі. Відомо, що білі ведмеді також вбивають людей.

На рубежі 21-го століття в дикій природі існувало близько 20 000-25 000 білих ведмедів. У зв’язку з триваючим глобальним потеплінням, до середини 21-го століття очікується значне скорочення площі арктичного льоду – місць проживання білих ведмедів. Прогнози дослідників з США свідчать про те, що втрата середовища проживання може призвести до зниження популяції білих ведмедів на дві третини до 2050 року.

ПОДІЛИТИСЯ:

Дивіться також:
Гігієна дихання