Доповідь “Червоний вовк”

Досить незвичним і цікавим звіром в природі вважається червоний вовк. Своєю зовнішністю це тварина схоже не тільки з вовком, а й з лисицею. У нього яскрава руда забарвлення, яка взимку стає ще красивішим. У вовків цього виду цікава загострена мордочка, а на хвостику завжди видніється темний пухнастий кінчик. Коли настає літо, їх шерсть трохи змінюється. Її яскравий колір змінюється на жовтий, а іноді сірий відтінок. Червоний вовк має схожість з лисичкою, але його образ життя не поступається сірим вовкам. Особи виду завжди живуть зграями. В одній такій зграї може жити до дванадцяти вовків. Вони не тільки живуть, але ще і відправляються за здобиччю разом. Розтягуючись ланцюжком, вовки повільно оточують свою жертву, охоплюючи її якимось кільцем. В їжі віддають перевагу невеликих тварин. Буває, звичайно, що вони полюють на кроликів і бабаків. Вовки даного виду мають хороший слух. Коли вовк відпочиває, він може почути, на відстані, як хтось біля нього крадеться. Навіть найсміливіший звір не ризикне підійти до сплячого вовка. Майже всі червоні вовки не бояться води, вони хороші плавають. Кажуть, що навіть деякі люди бачили, як зграї цих вовків могли переплисти через річку.

Червоний вовк відмінно бігає і стрибає через перешкоди. Вони настільки обережні тварини, що їх дуже важко вистежити і знайти. Щоб відшукати свою здобич, червоний вовк підстрибує дуже високо. Це загальне у нього з лисицею, адже вона теж швидка і прудка. Раціон вовків не закінчується тільки іншими невеликими тваринами. Червоні вовки люблять ласувати багатьма рослинами, з яких отримують необхідні їм вітаміни. Взимку у вовків з’являються дітки. Вони народжуються не такі, як батьки, їх забарвлення найчастіше коричневого кольору. Вони нагадують, немов звичайних цуценят собаки. Але коли дитинчата підростають, вони стають точною копією батьків. Маленькі вовченята мешкають разом з вовчицею. Це відмінна риса червоних вовків. Вони не схожі на своїх сірих побратимів тим, що вони не риють собі нір. Папа вовк так само бере участь у вихованні свого потомства, він постійно приносить їм їжу і дбає про них.

Живуть червоні вовки переважно в гірській місцевості. Вони не риють ям, а селяться в нішах і скелях. Це не заважає їм переходити в інші місця в пошуках кращих умов для життя. Іноді вони жити в степах і пустелях.

Раніше червоні вовки жили в Китаї, Індії, Таїланді і Монголії. На території Росії їх можна знайти в Забайкаллі і Алтаї. Так як ці тварини завжди вибирають для житла гори, з часом їх стали називати гірськими вовками. З кожним днем ​​червоних вовків ставало менше.

Ніхто не знав, чому вони вимирають. Фахівці прийшли до висновку, що це пов’язано з конкуренцією за їжу між двома видами. Сірі вовки набагато сильніше, тому вони і знищили червоний вид вовків. У природі гірських вовків залишилося дуже мало, їх занесли до Червоної книги. Найстабільніша популяція цього виду тільки на території Індії, в інших місцях вони майже вимерли. Найцікавіше, що червоний вовк не піддається приручення, але в неволі він може відмінно жити і давати потомство. Багато зарубіжних і російські зоопарки розводять червоних вовків, щоб хоч якось зберегти цей вид.

ПОДІЛИТИСЯ: